NA24.no

Valuta USD 8,08 EUR 9,62 GBP 10,93 SEK 91,28
Oslo Børs 0,83
(Kari Traa)

Milliardær kjøper Traas trusesatsing

Sist oppdatert:
Kjetil Holta vil skape sportsbransjens svar på Orkla Brands.

MIlliardæren og Tinfos-arving Kjetil Holta kjøper merkevarselskapet Skigutane. Totalt får han med seg 130 ansatte og merkevarene Kari Traa, Bula, Åsnes, Extrem, Linken og Vossatassar. Holta Invest eier allerede Active Brands, som har 10 ansatte og merkevarene Beerenberg, Rip Curl og Pilago.

- Vi ønsker å vokse og har derfor vært på frierferd. Sammenslåingen av Active Brands og Skigutane vil skape en ny merkevarestruktur som er svært godt posisjonert for videre vekst i det norske og internasjonale sportsmarkedet. Vi skal bli den mest profesjonelle leverandøren til skandinavisk sportsbransje. Dette skal bli sportsbransjens svar på Orkla Brands, skriver Kjetil Holta, styreleder i Holta Invest.

Samtlige eiere i Skigutane blir med videre på eiersiden i Active Brands. Det nye selskapet vil med det omfatte 140 ansatte og bli en betydelig aktør i sportsbransjen med en bred portefølje av solide merkevarer og en omsetning på omlag 300 millioner kroner i 2010.

Frem til prosessen er gjennomført vil selskapene beholde lederstrukturen, driftsform, organisering og navn, opplyses det i meldingen.

Kjetil Holta fikk en milliardsum da familieselskapet Tinfos ble solgt for 2,2 milliarder kroner i 2008. Hans andel av salget var på 1,4 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere