NA24.no

Milliardær mishandlet menn

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Den steinrike mannen både bortførte og mishandlet baransatte.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Kim Seung-Youn er en av Sør-Koreas rikeste menn. Av Forbes er formuen hans anslått til å være på 800 millioner dollar, men selv om han både er rik og høyprofilert som styreleder i Hanwha group hindret det han ikke i å hevne sønnen på egen hånd. Hanwha er Sør-Koreas tiende største selskap.

NA24 - din næringslivsavis

Kim har innrømmet at han både bortførte og mishandlet flere som hevn etter at sønnen hans hadde havnet i barkrangel, ifølge AFP.

- Jeg brukte nevene
- Jeg var på stedet med mine hjelpere og livvakter og brukte nevene mine, sa Kim ved starten av rettssaken.

Kim har vært holdt i varetekt siden 11. mai og han skal foruten livvakter ha leid inn kriminelle gangstere som hjalp til med mishandlingen. I Sør-Korea har saken fått enorm publisitet ettersom rike industriledere ofte blir sett på som overordnet lover og regler.

I tiden frem til rettssaken har blant annet politisjefen i hovedstaden Seoul sagt opp jobben sin og fire polititjenestemenn har blitt suspendert etter anklager om at de har forsøkt å dekke til saken.

Sint som en bokser
Hendelsen skal ha skjedd etter at den 22-årige sønnen til Kim havnet i barkrangel i mars hvor han pådro seg 13 sting i ansiktet.

De ansatte i baren skal ha blitt bortført til en byggeplass i fjellet hvor hevnslagene falt.

- Jeg var så sint¿ Som en bokser, jeg slo flere slag etter kjevene deres etter at de ble tvunget til å knele på bakken. Når jeg var sliten spurte jeg mine livvakter om å banke dem, sier Kim, ifølge AFP.

Han benekter imidlertid å ha benyttet seg av stålrør og stun-pistoler under mishandlingen. Kim blir beskyldt for å ha betalt 110 millioner won, 720.000 kroner, til lederen for den kriminelle gjengen for å få hjelp. Han er også mistenkt for å ha betalt 280 millioner won, 1,8 millioner kroner, til politiet for å få dekket over saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere