NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%
(Scanpix)

Milliardær redder stjerneavis

Sist oppdatert:
Verdens nest rikeste, Carlos Slim, kan redde New York Times med sine milliarder.

- The New York Times er i samtaler med den mexicanske milliardæren Carlos Slim om å skaffe til veie fler hundre millioner dollar, sier en kilde til Reuters søndag.

NA24 - din næringslivsavis

Løsningen vil i så fall langt på vei gi den respekterte avisen sårt tiltrengt kapital i disse krisetider.

Nest rikeste mann
Carlos Slim er ifølge Forbes' beregninger verdens nest rikeste mann, bare slått av investoren Warren Buffett. En investering fra Slim, kan også betrygge Ochs-Sulzberger-familien, som har kontrollert avisen i mer enn et århundre. Gang på gang har deres styre blitt truet av endringer.

Avisen sliter nå med et fatalt dårlig annonsesalg, i likhet med flere ledende aviser verden over. New York Times' ledelse mener en aldri har sett maken til fall i annonsesalget.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Slim, som allerede 6,4 prosent av aksjene i selskapet bak The Times, foretrekker aksjer uten stemmer i generalforsamlingen, men ønsker en årlig dividende.

Skyhøy kredittgjeld
The Times planlegger nå et ekstraordinært styremøte vedrørende Slims potensielle investering, opplyser kilden Reuters har snakket med.

Slims investeringer kan hjelpe mediekonsernet med å betale ned 400 millioner dollar i kredittgjeld som forfaller allerede i mai. Denne gjelden ble aldri sett på som noen risiko, før finanskrisen kom og annonsesalget stagnerte helt. Samtidig går salget noe dårligere, da mange amerikanere ser på nettaviser som en god og billigere erstatning for papiravisene.

Aksjene stuper
Times-aksjene har stupt 70 prosent fra toppen i april 2008. Da kostet en aksje i selskapet 21,14 dollar, mens den ble solgt for 6,41 dollar på fredag. For sju år siden ble aksjen handlet til over 50 dollar.

Slims andel i Times var i september i fjor verdt hele 128 millioner dollar, men siden da har verdien på aksjene skrumpet inn til 58 millioner dollar. I september beskrev Slim investeringene i Times som finansielle og ikke strategiske.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere