NA24.no

Milliardær selger luksushjemmet

Sist oppdatert:
Flytter til enda dyrere hus på Frogner. Se bildene.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Den ene luksuriøse boligen etter den andre blir lagt ut for salg for tiden. Sist ute er boligen til eiendomsinvestor Kim Erla.

NA24 - din næringslivsavis

Han selger luksusvillaen i Otto Blehrs vei på Nesøya i Asker utenfor Oslo og forlater fjordidyllen til fordel for hus på Frogner.

Erla er blant Asker og Bærums aller rikeste herrer, og kom i 2007 ut som Norges 73. rikeste med gladelige 2 milliarder i formue på Kapitals rikingliste. Formuen er doblet fra 2006.

Luksus
Villaen har rundt 500 kvadratmeter bruksareal og har lang sandstrand med eget badehus og brygge. Innvendig finner man blant annet svømmehall med basseng og boblebad.

Prislappen er satt til 27 millioner kroner, og legger seg derfor helt i pristoppen av boligeiendommene som er lagt ut for salg i år.

- Dyrt? Synes du det? Nei, jeg synes ikke det, sier Kim Erla til NA24, og forsikrer om at huset er godt påkostet.

- Vemodig
Erla forteller det er litt vemodig å flytte fra huset som har vært hjemmet hans i åtte år, og sier det blir et helt annet liv som venter han i Oslo-gryta nå som barna har blitt store.

- Alt har sin tid, sier han.

Huset han kjøpte i fjor i Odins gate på Frogner hadde en prislapp på 27,5 millioner kroner, men dette har i tillegg blitt pusset opp for atskillige kroner.

- Jeg flytter inn i dyrere hus enn det jeg selger, ler Erla, og avfeier derfor at det er businessproblemer som er årsaken til hussalget.

Kjøp og salg går trått
- Hvordan går det med businessen da?

- Kjøp og salg har stoppet opp. Det er for stor avstand mellom kjøper og selger, bedyrer han, men legger til at han er svært positiv til leiemarkedet.

Skylden for bremsen på kjøp og salgssiden gir han banker som strammer utlånsbetingelser samt de kraftige rentehoppene vi har hatt den siste tiden.

Boligkluss
Erla, som for det meste driver med næringseiendom, har også tjent penger på boligeiendom. I 2005 kjøpt han to tennisbaner på Snarøya for 15 mill. som han solgte med tanke på boligeiendommer med god fortjeneste.

Erla fikk dessuten problemer da han via et selskap solgte en bolig i Michelets vei for 14,5 millioner kroner til Hilmers Hus-eier Stian Berg, ifølge budstikka. Berg krevde erstatning på 1,8 millioner kroner, men saken endte med et langt mildere forlik, forteller Erla.

Erla velger som de fleste andre huseierne med eksklusive boliger å kjøre private visninger etter samråd med megler Finn Caspersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere