*Nettavisen* Økonomi.

Milliardresultat for Norwegian

Norwegian-sjef Bjørn Kjos kan glede seg over milliardoverskudd for tredje kvartal. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Norwegian legger i dag fram et kvartalsresultat før skatt (EBT) på 1,1 milliard kroner, en kraftig forbedring fra fjoråret.

22.10.15 07:10

Norwegian legger i dag fram et kvartalsresultat før skatt (EBT) på 1,1 milliard kroner, en kraftig forbedring fra fjoråret. Det skriver selskapet i en pressemelding torsdag morgen.

Det er langdistanseoperasjonen og de internasjonale rutene som trekker opp resultatet. Aldri tidligere har fyllingsgraden vært så høy på kvartalsbasis, 91 prosent i hele rutenettet.

Resultatet før skatt ble 1,1 milliard kroner, opp fra 505 millioner kroner i samme kvartal i 2014. Fyllingsgraden i tredje kvartal var 91 prosent, opp seks prosentpoeng fra fjoråret. Til sammen 7,7 millioner passasjerer fløy med Norwegian i tredje kvartal, en økning på 9 prosent.

På langdistanse var passasjerveksten 15 prosent sammenlignet med i fjor. Den desidert sterkeste veksten i antall passasjerer hadde Norwegian på London Gatwick, hvor selskapet har baser både for kort- og langdistanse. Trafikken på de spanske basene økte også kraftig. I Norden er situasjonen stabil, men likevel med noe økning i markedsandeler.

- Vår langdistanseoperasjon og internasjonale virksomhet blir stadig viktigere, noe tallene for tredje kvartal bekrefter. Det er her vi kommer til å vokse mest fremover, noe som vil sikre selskapet større muskler i et globalt marked med sterk konkurranse. Vi ser også at virksomheten i Europa for øvrig trekker opp, mens det er stabilitet i det skandinaviske markedet. Vi ser også at det skandinaviske og europeiske rutenettet er tett knyttet opp mot langdistanserutene ved at et økende antall passasjerer benytter seg av videreforbindelser. Tredje kvartal er også kjennetegnet av viktige milepæler som lansering av spanske innenriksruter og vinterruter mellom USA og Karibia, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i en kommentar til resultatet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag