NA24.no

Milliardsalg drøyer for Aker Yards

Ukrainske konkurransemyndigheter bremser verftssalg for Aker Yards.

Aker Yards har ennå ikke fått informasjon fra det russiske investeringsselskapet FLC West om at grupperingen har mottatt godkjennelse fra Ukrainske konkurransemyndigheter i forbindelse med FLCs kjøp av 70 prosent av Aker Yards Ukraine.

NA24 - din næringslivsavis

Solgte for 2,35 miliarder
Det var i mars Aker Yards meldte at de selger 70 prosent av eierandelen i det som faller inn under «Merchant Vessel»-virksomheten til FLC West. Dette er et russisk investeringsselskap og den avtalte kjøpesummen er på 291,9 millioner euro. Det tilsvarer 2,35 milliarder kroner. Aker Yards venter å få bokført en gevinst på 1,2 milliarder kroner fra salget.

Russisk selskap
Totalt omfatter salget verftene Nikolaev i Ukraina og Wismar og Warnemünde i Tyskland. Formålet er å danne en enhet som skal møte etterspørselen fra russisk selskaper innen bransjer som oljeleting, produksjon og transport. FLC er et russisk statlig kontrollert investeringsselskap som har blitt opprettet for å investere i industrier som betegnes strategisk viktige. I det siste har FLC blitt en tungt involvert i utviklingen av russisk skipsbygging og shippingindustrien.

Venter på Ukraina
Transaksjonen ble i mars ventet gjennomført innen sommeren 2008, men ville være avhengig av godkjennelse fra blant annet konkurransemyndighetene i Tyskland og Ukrania. Tyske myndigheter har vendt tommelen opp, mens det altså halter i Ukraina.

Aker Yards skriver videre i dagens børsmelding at de ikke har kjennskap til noen årsaker til forsinkelsen, men at de hadde ventet at alle godkjeninger var på plass nå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere