NA24.no

Milliardsøksmålet mot Telenor ruller videre

Foto: Knut Falch/SCANPIX
Sist oppdatert:
Saksøkt for 26 milliarder kroner.

- Høringene startet i Omsk i Sibir i dag torsdag. De fortsetter i morgen formiddag, sier Dag Melgaard, pressetalsmann i Telenor til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Det var i april i fjor at Telenor opplyste at de var saksøkt for formidable 3,8 milliarder dollar, rundt 26 milliarder kroner, av det lille selskapet Farimex som er en marginal aksjonær i VimpelCom.

Farimex mente at Telenor hadde skadet inntjeningen til VimpelCom, der Telenor eier 33,6 prosent, fordi Telenor motsatte seg et kjøp av et ukrainsk mobilselskap. Telenor har hele tiden avvist søksmålet som grunnløst, og mener at det er erkefienden Mikhail Fridmans Alfa Gruppen som står egentlig står bak. I august ble Telenor dømt til å betale 2,8 milliarder dollar, men denne dommen ble satt til side. Det er nå ankesaken som behandles i en høyere rettsinstans i Sibir.

Snakket med Putin
- Vi er nok ikke ut i neste uke før vi får noen resultater, sier Melgaard, som gjør det klart at det ikke har vært noen bevegelser i saken mellom partene i forkant av ankesaken.

- Vi har hele tiden sagt at rettssaken ikke hører hjemme i Sibir. Men nå har retten sagt at den gjør det, og da får vi nå møte opp, og si hva vi mener om det, fortsetter Melgaard, som sier saken er fullstendig grunnløs i utgangspunktet.

DISKUTÈR HER:Hva tror du skjer med Telenor?

- Telenorsjef Baksaas snakket med Russlands statsminister Vladimir Putin i Davos. Har dere omfattende kontakt med russiske myndigheter?

- Vi forholder oss til rettsapparatet, men uttrykker når vi har muligheten for det, vår bekymring for at rettsapparatet ikke skal ta dette på en seriøs måte. Men dette er ikke en myndighetssak, men en rettslig affære, presiserer Melgaard.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Ingen forsoning
- Alfa Gruppen møtte før jul opp på generalforsamlingen i Kyvistar. Hvordan er stemningen mellom dere?

- Vi sitter i samme styre, både i VimpelCom og Kyvistar. Vi har disse kontaktpunktene, men det er ikke noen ny utvikling med tanke på å få løst konflikten, sier Melgaard, som ikke har noen formening om hvor lenge dette vil vare.

- Når runder vi snart femårsjubileum, sukker en lettere resignert Melgaard.

Det gjenstår et rettsnivå i Sibir før saken kan flyttes til domstoler i Moskva. Dommen på 2,8 milliarder kroner fra august ble kansellert basert på Telenors anke, men samtidig vedtok ankedomstolen i Sibir å høre hele saken fremsatt på nytt. Det er denne behandlingen som nå foregår i Sibir.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere