NA24.no

Milliardsmell for Folketrygdfondet

Sist oppdatert:
Pensjonspengene våre ble barbert med 4,3 milliarder første halvår etter børssmell.

Folketrygdfondet gikk på en real smell første halvår. Fondet som forvalter dine og mine pensjonspenger hadde et resultat på minus 4,3 milliarder kroner.

NA24 – din næringslivsavis

Avkastningen endte på minus 3,6 prosent, men avkastningen var 0,4 prosentpoeng bedre enn referanseporteføljen som er fastsatt av Finansdepartementet, noe som tilsvarer 501 millioner kroner.

Tilfreds
- Tatt i betraktning en turbulent og krevende periode i aksje- og rentemarkedene, er Folketrygdfondet tilfreds med å ha oppnådd en avkastning som er 0,4 prosentpoeng bedre enn referanseporteføljen, sier administrerende direktør Olaug Svarva, i en pressemelding.

Folketrygdfondet forvalter Statens pensjonsfond – Norge, som per 30. juni 2008 hadde en kapital på 113 mrd. kroner.

Folketrygdfondet har investert 58 milliarder kroner i norske aksjer, noe som utgjør 50,6 prosent av porteføljen. 8,8 milliarder er investert i nordiske aksjer, mens 41,2 milliarder er investert i norske rentepapirer.

Kraftig aksjesmell
- Den nordiske aksjeporteføljen hadde en negativ avkastning på 17,2 prosent. Avkastningen er likevel 1,2 prosentpoeng bedre enn referanseporteføljens avkastning på minus 18,4 prosent. Avkastningen på renteporteføljen var preget av stigende renter og økte kredittmarginer, hvilket førte til fall i obligasjonskursene. Den norske renteporteføljen hadde en avkastning på 0,5 prosent og den nordiske renteporteføljen en avkastning på 0,2 prosent. Den norske renteporteføljenes avkastning var 0,4 prosentpoeng lavere enn referanseporteføljens avkastning, mens den nordiske renteporteføljen hadde en avkastning på linje med referanseporteføljen, ifølge pressemeldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere