NA24.no

Milliardsmell for General Motors

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Bilgiganten legger frem beviset for at de ikke klarer seg selv.

Den økonomiske krisen har slått hardt ut for General Motors. Sviktende bilsalg og feilslåtte strategier er blitt en kostbar erfaring.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

General Motors fikk et tap på 15,71 dollar per aksje etter fjerde kvartal, og omsetningen havnet på 30,78 milliarder dollar. I samme periode året før hadde de et resultat på minus 2,7 dollar per aksje og en omsetning på 46,8 milliarder dollar.

Det justerte resultatet viser et tap på 9,65 dollar per aksje og er en forverring fra et overskudd på 0,08 dollar per aksje i fjerde kvartal 2008.

Ifølge estimater fra Thomson Reuters forventet analytikerne at General Motors ville legge frem et tap på 7,40 dollar per aksje.

Bilgiganten er i dyp krise og har bedt myndighetene om hjelp for å unngå en total kollaps. De venter at revisorene vil uttrykke sin bekymring knyttet til General Motors evne til å overleve.

- Vi venter at disse vanskelige forholdene vil fortsette gjennom 2009, og vi akselererer dermed våre restruktureringstiltak. Samtidig vil vi fortsette vårt engasjement for spennende drivstoffeffektive biler og lastebiler, og den ledende rollen innen avansert forbrenningsteknologi, kommenterer konsernsjef Rick Wagoner.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere