*Nettavisen* Økonomi.

Milliardsmell gir blodrøde tall for riggselskap

En nedskrivning i milliardklassen sørger for at riggselskapet Songa leverer blodrøde kvartalstall. Foto: Songa Offshore

Tar nedskrivning på 2,8 mrd. i tredje kvartal.

En nedskrivning i milliardklassen sørger for at riggselskapet Songa leverer blodrøde kvartalstall

Nedskrivningen på 328 millioner dollar, tilsvarende rundt 2,8 milliarder kroner, tas på riggene Songa Dee, Songa Delta og Songa Trym, som følge av utviklingen i boremarkedet på norsk sokkel i kvartalet, opplyser selskapet i kvartalsrapporten fredag.

- Boremarkedet i Nordsjøen er fortsatt svært utfordrende med kun et par kortsiktige kontrakter i markedet, både på norsk kontinentalsokkel og i Storbritannia, skriver Songa, som har et syn om at 2016 og 2017 vil bli utfordrende år for industrien.

I kvartalet fikk Songa inntekter på 124 millioner dollar, mot 110 millioner dollar i tilsvarende kvartal i fjor, mens underskuddet før skatt var på 314 millioner dollar, mot et overskudd på 3 millioner dollar i fjor.

I Songas nybyggprosjekt, med fire Cat D-rigger som skal på lange kontrakter med Statoil, ankom den første riggen, Songa Equinox, til norske farvann i oktober. Også Songa Endurance er blitt levert, mens Encourage og Enabler skal leveres i henholdsvis november og første kvartal 2016.

Fra verftet DSME har imidlertid selskapet mottatt varsel om voldgift knyttet til byggekontraktene på riggene, hvor DSME mener utsettelser og kostnadsoverskridelser er Songas ansvar. Selv avviser Songa kravene som grunnløse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.