NA24.no

Milliardsvindel i Troms Kraft

Det er avdekket milliardsvindel i Troms Kraft.
Det er avdekket milliardsvindel i Troms Kraft.
Sist oppdatert:
- Vi er rystet av det vi nå opplever, sier styreleder.

En vesentlige regnskapsfeil er avdekket i Troms Krafts datterselskap Kraft & Kultur. Omfanget er usikkert, men kan beløpe seg til 1,5 milliarder kroner i inntektsavvik. Avvikene synes så langt å være et resultat av flere års manipulasjon av selskapets regnskaper. Dette skriver Troms Kraft i en pressemelding.

Selskapet, hvor tidligere senterpartitopp Odd Roger Enoksen er styreleder, var også sentralt i den mye omtalte skandalen om finansieringen av Senterpartiets valgkamp. Les mer her :

Nå er det imidlertid i et av Troms Krafts datterselskaper det er avdekket svindel.

Varslet av egne medarbeidere
I meldingen fra Troms Kraft kommer det frem at avvikene ble avdekket av egne medarbeidere gjennom intern oppfølging og kontroll.

- Vi er rystet av det vi nå opplever. Alt tyder på at selskapet er rammet av omfattende regnskapsmanipulasjon, sier konsernsjef Oddbjørn Schei i Troms Kraft AS. Schei er også styreleder i det heleide datterselskapet Kraft & Kultur AB.

Det er igangsatt en omfattende intern granskning av saken, opplyses det. Styret i Kraft & Kultur har anmeldt forholdet til Ekobrottsmyndigheten (svenske Økokrim), og vurderer i tillegg å iverksette ekstern granskning.

- Vi er tilfreds med de tiltakene som er iverksatt, og vi vil følge den videre prosessen med stor oppmerksomhet, sier styreleder i Troms Kraft AS, Odd Roger Enoksen.

Styret i Troms Kraft behandlet saken i styremøte i går, og ser svært alvorlig på forholdet som er avdekket.

Spørsmål rundt revisjonen
Regnskapene har vært revidert uten merknader knyttet til de forhold som nå er avdekket. I tillegg ble det gjennomført en særskilt revisjon av inntektsstrømmene og fordringsmassen i 2009, uten at negative avvik ble avdekket.

- Vi stiller oss spørrende til hvorfor regnskapsavvikene ikke ble avdekket i revisjonene, og håper de videre undersøkelsene vil gi svar, skriver Schei i meldingen.

- Dette er en ressurskrevende og utfordrende situasjon, men Troms Kraft er et solid selskap med økonomi til å håndtere saken.

Jan Inge Johnsen er konstituert som ny administrerende direktør i Kraft & Kultur, etter at tidligere administrerende direktør Boris Benulic i forrige uke ba om avløsning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere