*Nettavisen* Økonomi.

Milliardtap for Norwegian Property

Eiendomsselskapet tapte nesten 1,4 milliarder i tredje kvartal etter milliardnedskrivning på eiendommene. Nå vil selskapet selge.

24.10.08 09:32

Eiendomsselskapet Norwegian Property tapte hele 1,37 milliarder kroner i tredje kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

Hovedgrunnen til det negative resultatet er nedskrivninger av verdiene for forretningseiendommene og hotelleiendommene Norwegian Property sitter på.

Store tap
Selskapet skriver i kvartalsrapporten at det har tatt store nedskrivninger på verdiene av eiendommene. Verdien av forretningseiendommene har blitt nedjustert med 619,4 millioner kroner, og er nå verdsatt til 17,4 milliarder. Samtidig er verdien av hotelleiendommene justert ned med 383,4 millioner kroner, til 10,4 milliarder.

Selskapet har en total rentebærende gjeld på 21,3 milliarder kroner ved utgangen av tredje kvartal. Dette er noe bedre enn samme periode i fjor. Netto rentebærende gjeld er redusert med 2,2 milliarder i løpet av kvartalet.

Høy belåningsgrad
Brutto leieinntekter endte opp for selskapet - fra 253,1 millioner til 454,6 millioner kroner. Resultatet før skatt, verdiendringer og renter på oppkjøpsfinansiering endte også opp, fra 81,1 millioner kroner i fjor til 112,8 millioner i år.

Kontantbeholdningen ved utgangen av tredje kvartal var 68,6 millioner kroner

Selskapets belåningsgrad etter verdiendringene i 3. kvartal og proformajustert for salget av Grev Wedels plass 9, er på 76,3%.

Vil selge eiendeler
I rapporten skriver selskapet at den svake økonomien foreløpig har rammet det norske kontorleiemarkedet og det nordiske hotellmarkedet i liten grad, men at det forventes at kontorleienivået stabiliseres.

Norwegian Property skriver at selskapet har styrket balansen betydelig etter emisjonen i juli. Like fullt må man åpenbart fortsette denne jobben, og nå skal det selges eiendeler for å komme seg trygt i havn.

- Selskapet arbeider videre med å styrke balansen og har som langsiktig målsetting å redusere Loan To Value til under 70%, hovedsakelig basert på selektivt salg av eiendeler. Basert på den styrkede balansen etter emisjonen vil selskapet benytte nødvendig tid for å sikre maksimale verdier ved gjennomføring av mulige salg, skriver selskapet i rapporten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.