NA24.no

Milliardtap for Røkke-selskap


- Forretningsomgivelsene som påvirker Akastors porteføljeselskaper forblir utfordrende og er ventet å svekkes ytterligere over de kommende kvartalene, sier Akastor- sjef Kristian Røkke i kvartalsrapporten. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
- Forretningsomgivelsene som påvirker Akastors porteføljeselskaper forblir utfordrende og er ventet å svekkes ytterligere over de kommende kvartalene, sier Akastor- sjef Kristian Røkke i kvartalsrapporten. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)
Skal redusere antall ansatte med 33 prosent.

Nedturen i oljeservice rammer det Røkke-kontrollerte Akastor i tredje kvartal.

For kvartalet falt inntektene til 3,68 milliarder kroner fra 5,1 milliarder i tilsvarende periode i fjor, mens resultatet før skatt havnet på minus 1,78 milliarder kroner, mot 240 millioner i fjor.

Av porteføljeselskapene er det resultatene i MH Wirth som er mest påvirket av det svake markedet, opplyser Akastor i kvartalsrapporten mandag.

- Forretningsomgivelsene som påvirker Akastors porteføljeselskaper forblir utfordrende og er ventet å svekkes ytterligere over de kommende kvartalene, sier Akastor- sjef Kristian Røkke i kvartalsrapporten.

Selskapet sliper dermed sparekniven.

Akastor varsler at arbeidsstyrken i porteføljeselskapene samlet sett skal reduseres med 33 prosent.

Så langt i 2015 er antall ansatte kuttet med 20 prosent, en nedgang på 1500 ansatte til 6098 ved utgangen av september i år.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere