*Nettavisen* Økonomi.

Milliardtap for Røkkes oljeselskap

Det Kjell Inge Røkke-kontrollerte oljeselskapet tar en nedskrivning på 186 millioner dollar. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Men inntektene mangedobles.

04.11.15 07:57

Økt produksjon løfter inntektene til Det norske oljeselskap i tredje kvartal, men økte av- og nedskrivninger bidrar til knallrøde tall på bunnlinjen.

Det Kjell Inge Røkke-kontrollerte oljeselskapet tar en nedskrivning på 186 millioner dollar, som følge av en nedskrivning av teknisk goodwill som oppstod i forbindelse med oppkjøpet av Marathon Oil Norge AS, opplyses det i kvartalsrapporten.

Etter skatt ble dermed resultatet minus 166 millioner dollar, tilsvarende rundt 1,4 milliarder kroner, mot minus 17 millioner dollar i tilsvarende kvartal i fjor.

Inntektene var derimot kraftig opp, til 281 fra 18 millioner dollar i perioden, etter at produksjonen steg til 62.806 fat oljeekvivalenter per dag fra 2.335 fat pr dag.

Det underliggende driftsresultatet (EBITDA) steg til 225 fra minus 62 millioner dollar. Realisert oljepris var på 52 dollar per fat.

Oppkjøp av svensk selskap
I oktober varslet selskapet at det kjøper Svenska Petroleums norske datterselskap.

- Kjøpet av Svenska Petroleum Norge reflekterer at vi fortsatt har sterk tro på norsk sokkel. Transaksjonen viser at vi har vilje til å ta ytterligere steg for å bygge Det norske, sier adm. direktør Karl Johnny Hersvik i en kommentar.

Fremover vil produksjonen øke ytterligere.

- Ivar Aasen-prosjektet går fremover og er i rute til produksjonsstart i fjerde kvartal 2016. Det norske fortsetter å bygge ut Alvheim-området og forventer at IOR-brønnen Kneler K6 skal komme i produksjon i fjerde kvartal. Johan Sverdrup-prosjektet går fremover, og selskapet avventer utfallet av klageprosessen med hensyn til fordelingen av eierandelene i feltet, skriver Det norske i kvartalsrapporten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.