NA24.no

Milliardtap på luksuseiendom

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Finanskrisen gjør det vanskelig å markedsføre dyre ferieboliger.

Marriott, Amerikas største hotellkjede, forteller investorer denne onsdagen at de kommer til å ta en gigantnedskrivning på hele 760 millioner dollar, eller 4,4 milliarder kroner fordelt på flere luksuseiendommer.

NA24 - din næringslivsavis

Finanskrisen har slått dårlig ut for hotelloperatører over hele verden, ettersom færre mennesker koster på seg dyre ferier.

Vanskelig å selge luksus
Nedskrivningen gjelder såkalte «timeshares», der folk kjøper en eierandel i et feriehus de ikke bruker hele året. Nedgangen i dette markedet har vært veldig stor, særlig i luksussegmentet der Marriott opererer.

Andre timeshareselskaper som har måttet ta store nedskrivninger den siste tiden er Starwood Hotels & Resorts Worldwide og Wyndham Worldwide.

Nedskrivningen vil finne sted i årets tredje kvartal.

Godt nytt
Alt selskapet sier er imidlertid ikke så galt. De kan fortelle at inntekten per rom i kvartalet kommer inn 19 prosent svakere enn i samme periode i fjor, i motsetning til selskapets julispådom om et fall på mellom 20 og 23 prosent.

Aksjen faller drøyt en prosent på New York-børsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere