NA24.no

Milliardtap snudd til pluss for SAS i andre kvartal

Sist oppdatert:
SAS fikk et overskudd før skatt på 355 millioner svenske kroner i årets andre kvartal. I samme periode i fjor tapte selskapet tre ganger så mye.

Inntektene økte med en snau milliard til 9,4 milliarder kroner. Inntekten per passasjerkilometer økte med dobbelt så mye som kostnadene – 6,8 prosent mot 3,4 prosent.

– Resultatforbedringen var i stor grad drevet av den positive inntektstrenden for hver passasjerkilometer, sier konsernsjef Rickard Gustafson. 158.000 flere passasjerer valgte å fly i SAS Plus, en økning på 15 prosent. På sparesiden var kutt i kapasiteten det viktigste tiltaket, sier han i en pressemelding.

Riktignok er resultatet før finanskostnader fortsatt negativt og nesten like stort som overskuddet etter disse kostnadene er tatt med. Samtidig gjenspeiler driftsresultatet forbedringen Gustafson viser til. Driften ga nemlig et overskudd på 458 millioner kroner mot et underskudd på 5661 millioner for et år siden.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere