*Nettavisen* Økonomi.

Milliardutbytte i Fred. Olsen Energy

Foto: Knut Falch (SCANPIX)

Styret i riggselskapet vil dele ut i bøtter og spann etter knallavslutning på 2008.

11.02.09 08:55

Fred. Olsen Energy kan vise til meget god inntjening i fjerde kvartal 2008, og nå vil styret dele ut ordinært og ekstraordinært utbytte. Totalt foreslår styret i FOE å dele ut nær 1,7 milliarder kroner til aksjonærene.

NA24 - din næringslivsavis

Omkring halvparten vil havne i kassene til Fred. Olsens børsnoterte holdingselskaper Bonheur og Ganger Rolf. Utbytte er fordelt med 10 kroner i ordinært utbytte per aksje og 15 kroner i ekstraordinært utbytte. Totalt utbytte blir 25 kroner per aksje, mot et samlet resultat på 31.40 kroner per aksje for året.

FOE gikk i fjerde kvartal med et overskudd på driften på heftige 1.058 millioner kroner etter driftsinntekter på 2.086 millioner kroner. Analytikerne hadde ifølge estimater innhentet av SME Direkt ventet et driftsresultat på 1.037 millioner kroner etter driftsinntekter på 1.953 millioner.

Driftsresultat før avskrivninger endte på 1.362 millioner kroner, som også gir en indikasjon på den sterke kontantstrømmen fra driften i riggselskapet.

Resultatet for skatt lød på 620 millioner kroner. Totalt for 2008 hadde Fred. Olsen Energy et resultat før skatt på 2,1 milliarder kroner. Resultatet i fjerde kvartal er belastet med 253 millioner kroner i urealiserte valutatap.

FOE skriver i rapporten at det har vært en markert endring i sentimentet for offshore de siste tre månedene som følge av fallende oljepris og vanskeligere tilgang på finansiering. Men selskapet fremholder at balansen mellom tilbud og etterspørsel synes å være god på lengre sikt.

Selskapets offshoreflåte består av to dypvannsenheter og seks halvt nedsenkbare rigger til bruk på mellomdypt vann i tillegg til en boligrigg. Tre av de halvt nedsenkbare boreriggene er på kontrakt i Norge. Syv av ni enheter har langtidskontrakter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.