NA24.no

Millionbot etter korrupsjon

(SCANPIX)
Sist oppdatert:
Kristian Jebsen Rederi betaler millioner etter Store Norske-saken.

Økokrim melder at Jebsens Rederi AS har vedtatt et forelegg på 4 millioner kroner i Store Norske-saken. Økokrim trekker dermed tiltalen mot rederiet.

Den 1. juli tiltalte Økokrim Kristian Jebsens Rederi AS, som skipet kull for Store Norske, for grov korrupsjon. Bakgrunnen var at tidligere styreleder i rederiet hadde besørget overføringer til tidligere administrerende direktør i Store Norske på nærmere fire millioner kroner. Rederiet har nå vedtatt et forelegg for forholdet.

Et vedtatt forelegg har samme virkning som en rettskraftig dom, tiltalen er dermed trukket og straffesaken endelig avgjort for rederiet. Forelegget er på fire millioner kroner, hvorav 3,6 millioner kroner er gjort betinget med en prøvetid på to år. Ved fastsettelsen av foreleggets størrelse er det tatt hensyn til rederiets økonomiske situasjon.

Den kjente tidligere sjefen i Store Norske Spitsbergen Kulkompani, Robert Hermansen, skulle ha mottatt flere millioner kroner privat fra den nå avdøde sjefen i Kristian Jebsens Rederi i Bergen, Atle Jebsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere