NA24.no

Millionbot etter Messenger-triks

Sist oppdatert:
Konkurransetilsynet i Sør-Korea straffer Microsoft med en bot på over 200 millioner kroner.

Boten er gitt etter at konkurransetilsynet mente at Microsoft drev urettferdig handelsvirksomhet ved å knytte MSN Messenger opp mot Windows.

Nå ber det koreanske konkurransetilsynet softwaregiganten om å endre praksisen og sørge for at de enten deler opp deler av programvaren for Windows eller selger programvaren videre til konkurrenter.

- Den koreanske frihandelskommisjonen fant denne bindende praksisen skadende fordi selskapet har en dominant rolle, noe som urettferdig handelspraksis under monopollovgivningen og frihandelsavtalen, sa formann i kommisjonen, Kang Chul-kvu, ifølge AP.

Dommen kom etter at den amerikanske programvaregiganten forsøkte å komme til forlik med selskap mot at de trakk sine klager mot selskapet.

I mars i fjor beordret EU Microsoft til å betale svimlende 4 milliarder kroner, samt å dele sine koder med rivalene og tilby en Windows-versjon uten Media Player-programmet inkludert.

Microsoft har anket avgjørelsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere