NA24.no

Millionbot for korrupsjon

Økokrim med sjefen Trond Eirik Schea i spissen har gitt millionbot.
Økokrim med sjefen Trond Eirik Schea i spissen har gitt millionbot. Foto: Lasse Lerdahl (Økokrim)
Sist oppdatert:
Økokrim har utstedt et forelegg på 20 millioner kroner til norsk rederi.

Rederiet Cabu Chartering, som er indirekte eid av rederiet Torvald Klaveness, har vedtatt forelegget, skriver Økokrim i en pressemelding torsdag. Saken gjelder utbetalinger til «høytstående beslutningstaker» i Bahrain i 2003 og 2004.

Bestikkelsene ble foretatt i forbindelse med en fraktavtale mellom Cabu og det delstatlige Aluminium Bahrain (Alba) om frakt av råstoff til aluminiumsproduksjon fra Australia til Bahrain.

Det var rederiet som selv varslet Økokrim sensommeren 2010 og satte samtidig i gang en intern gransking. Resultatet av denne ble overlatt til Økokrim året etter.

En mellommann mellom Cabu og Alba ble frifunnet i en sak i Storbritannia i desember i fjor. I USA vedtok aluminiumsselskapet Alcoa og Alcoa World Alumina Limited like etter nyttår bøter og inndragning på til sammen 384 millioner dollar – snaut 2,4 milliarder kroner – for korrupsjon knyttet til salg av råstoff fra Alcoa til Alba. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere