NA24.no

Millionbutikken

Det har lønt seg for Monsen å ta styring over egne bøker.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Lars Monsens forlagsvirksomhet er blitt millionbutikk, skriver VG.

NA24 - din næringslivsavis

I femten år levde han på ris og hermetikk. Nå ser det ut til at det kan ha lønt seg.

Gjør jobben selv
Monsen startet med å gi ut bøker på Gyldendal, men etter hvert overtok han forlagsjobben selv. Nå har eventyreren organisert sin virksomhet i tre selskaper: Lars Monsen Holding AS eier 100 prosent av aksjene i Lars Monsen AS og 51 prosent i Lars Monsen Boksenteret Outdoors AS. Bøkene gis ut på Larsforlaget, via Boksenteret Erik Pettersen & Co AS, som eier 49 prosent av aksjene i forlaget.

Millionbedrift
I 2005 hadde Larsforlaget et overskudd etter skatt på nærmere 4 millioner kroner. Av dette kunne Monsen ta ut drøyt 1.750.000 kroner. Året etter kunne han ta ut en million av et resultat etter skatt på 2,2 millioner kroner. Samme året hadde Lars Monsen Holding et overskudd på 2,8 millioner.

- Det tilkommer ham 51 prosent av utbyttet, men vi tar ikke ut alt. Vi tilbakefører betydelige summer av resultatet for å bygge opp en solid egenkapital i firmaet, forteller Erik Pettersen som snakker på vegne av seg og sin makker.

Vil selge mye av lite
Fra 15. oktober og frem til julaften solgte «Nordkalotten 365» 37.000 eksemplarer. Pettersen er overbevist om at serien aldri ville solgt like mye på et stort forlag.

- Vi er nå nesten utsolgt for 4. opplag, og da har vi solgt 50.000 før sommeren.

Oppskriften er enkel: Larsforlaget vil gi ut få titler som de selger flest mulig av. I tillegg har de et eierskap til produktene, og uten det når man ikke frem mener han. Suksessfaktorene er spesialisering, minimale driftskostnader, kjendiseffekt, stort nettverk og tung kompetanse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere