NA24.no

Milliondryss over tiltalte Yara-topper

Tidligere konsernsjef Thorleif Enger ble kun forbigått av franske Daniel Clauw på lønningslisten. 
Tidligere konsernsjef Thorleif Enger ble kun forbigått av franske Daniel Clauw på lønningslisten.  Foto: Bjørn Sigurdsøn (SCANPIX)
Sist oppdatert:
De fire tiltalte mottok et tresifret millionbeløp i utbetalinger.

Økokrim la mandag frem en oversikt som viste hva de fire tiltalte Yara-toppene fikk utbetalt i årene 2004 til og med 2010, skriver papirutgaven til Dagens Næringsliv.

De fire er tidligere konsernsjef i Yara, Thorleif Enger, og de tidligere konserndirektørene Tor Holba, Daniel Clauw og Kendrick Wallace.

RETTSSAK PÅGÅR: Tidligere konsernsjef Thorleif Enger og konserndirektørene Tor Holba, amerikanske Kenneth Wallace og franske Daniel Clauw er tiltalt for å ha betalt ut til sammen titalls millioner kroner i bestikkelser.

Til sammen mottok de 223 millioner kroner i lønn, bonuser og opsjoner.

Av den potten fikk franske Daniel Clauw, som sluttet i 2007, utbetalt nesten 100 millioner - hvorav 42 millioner var opsjoner.

Clauw og tidligere konsernsjef Thorleif Enger var de mest sentrale i årene etter børsnoteringen.

På andreplass på lønnslisten er Enger, som sluttet i 2008 - med 68,4 millioner kroner. Så følger Holba med 33,2 millioner og Wallace med 21,7 millioner.

I januar 2014 vedtok Yara en foretaksstraff på 270 millioner i bot og inndragning av 25 millioner. Ifølge førstestatsadvokat Marianne Djupesland i Økokrim var nettopp de høye lønningene én av grunnene til at boten ble så stor.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere