NA24.no

Asgeir Solheim
Asgeir Solheim Foto: Nina Skyrud - Romerikes Blad.

Millionene drysser på Gjelstens gullgutt

Sist oppdatert:
Når det regner på presten drypper det på klokkeren, noe Asgeir (bildet over) kan skrive under på.

Tidligere Røkke-partner Bjørn Rune Gjelsten gjentar en bedrift han har utført årlig de siste årene. Han pøser ut millionbonuser til nøkkelmedarbeidere i selskapene sine. Det skriver Finansavisen onsdag.

Administrerende direktør Asgeir Solheim i Gjelstens eiendomsselskap Fabritius Eiendom har en verdiskapningsavtale som utbetales årlig. For 2012 fikk han hele 33 millioner kroner totalt i lønn og bonuser viser Finansavisens ferske tall.

Henrik Schüssler, som er administrerende direktør i morselskapet Gjelsten Holding, er også på bonuslisten. Schüssler får et samlet honorar på 13,9 millioner kroner for 2012.

Lasse Lund, som styrer eiendomsselskapet Profier, fikk 8,6 millioner kroner som takk for innsatsen i 2012. Leder av avfallshåndteringsselskapet Noah, Carl Hartmann, mottok 3,1 millioner kroner.

- Det er flere andre i selskapene som som får bonuser, i ulike stillinger og på ulike nivåer, sier Schüssler til Finansavisen. Han har imidlertid ikke tall på totale bonusutbetalinger i Gjelsten-systemet.

I 2011 utbetalte Gjelsten ifølge eget utsagn mellom 50 og 100 millioner kroner i bonuser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere