Millioner til boligbygger

Foto: (Scanpix)

Ferdighusprodusenten BWG Homes har hentet inn friske penger.

13.02.09 09:29

BWG Homes melder fredag morgen at selskapet har hentet inn 140 millioner kroner i en rettet emisjon.

NA24 - din næringslivsavis

Det skal bli utstedt 28 millioner nye aksjer til 5 kroner per aksje. Antall aksjer i selskapet øker dermed fra 66 til 94 millioner aksjer.

Lani Industrier, et selskap kontrollert av BWG Homes' adm. dir. Lars Nilsen, har tegnet seg for åtte millioner aksjer til en verdi av 40 millioner kroner. Etter emisjonen eier Nilsen 31,96 millioner aksjer.

I tillegg har Rasmussengruppen blitt tildelt 10 millioner aksjer i emisjonen, og med det blir selskapet en ny storeier i BWG. De eier nå 10,64 prosent av selskapet.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Det legges opp til en reparasjonsemisjon på opptil 40 millioner kroner til samme betingelser og pris som i den rettete emisjonen. Dermed vil ytterligere åtte millioner aksjer kunne utstedes.

- Reparasjonsemisjonen rettes mot eksisterende aksjonærer som ikke har fått delta i den rettete emisjonen. Dersom reparasjonsemisjonen ikke blir fulltegnet av eksisterende aksjonærer, vil investorer i den rettete emisjonen ha muligheten til å delta i reparasjonsemisjonen proporsjonalt i henhold til samme allokering som i den rettete emisjonen, skriver selskapet i meldingen.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.