NA24.no

Millioner til fjord og fjell

Sist oppdatert:
Regjeringen satser 27,5 millioner for å få flere turister til Norge.

GRATIS OPPSETT: Følg statsbudsjettet på mobil

Per Arne Tuftin, direktør for reiseliv i Innovasjon Norge har en god dag i dag. Han får 27,5 millioner mer kroner å rutte med til neste år.

- Det er et godt skritt i riktig retning. Vi ser positivt på økningen, sier Tuftin, til NA24.

- Bedre kjent
Regjeringen foreslår å bevilge 200 millioner kroner til fremme av norsk reiseliv. Det er en økning på 27,5 millioner kroner fra 2006. I tillegg blir det avsatt minst 4 millioner kroner til et nytt forskningsprogram på reiseliv.

- Det ene er å gjøre Norge endra bedre kjent som reisemål i utlandet, det andre blir å tilby de riktige produktene i Norge for å øke interessen. En av trendene nå er kortere typer ferier, forklarer Tuftin.

LES OGSÅ: Alt om statsbudsjettet

- Tidenes satsing
Reiselivsnæringene bidrar til ca 3,5 prosent av bruttonasjonalproduktet og sysselsetter rundt 145.000 personer.

- I Soria Moria-erklæringen blir reiseliv framhevet som ett av fem områder der Norge har særlige fortrinn. Dette følger vi nå opp med tidenes satsing. Bevilgningen til reiseliv er doblet siden 2005, sier nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen, i en pressemelding.

Styrker markedsføringen
Målet er å få flere turister til å feriere i Norge. Konkurransen er hard, og markedsføringen må styrkes. I fjor bevilget regjeringen 172,5 millioner kroner til satsing på reiseliv. Med årets økning kan denne innsatsen trappes opp. I tillegg ble det i jordbruksoppgjøret avtalt at ytterligere 25 millioner kroner skal gå til et program for grønt reiseliv.

- Selv om markedsføring er viktig for å tiltrekke seg turister, må vi også tilby gode opplevelser. Derfor skal midlene også brukes til produktutvikling, nyskaping, kompetanseheving og kvalitetsheving, presiserer statsråden.

- Både profilering, utvikling av opplevelser, satsing på grønt reiseliv og forskningsmidler er viktige elementer i den nasjonale reiselivsstrategien jeg arbeider med. Regjeringen skal legge til rette for et godt reiseliv, men det er næringene selv som må utvikle og tilby opplevelser og produkter med god kvalitet, sier Andersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere