*Nettavisen* Økonomi.

Millioner til kvinnelige gründere

Næringsministeren Dag Terje Andersen bevilger nye millioner til kvinnelige entreprenørskap.

08.03.07 11:13

- Programmet retter seg mot kvinner med bedrifter som har passert etableringsfasen og har et identifisert vekstpotensial. Programmet skal bidra til innovasjon, internasjonalisering, vekst og lønnsomhet i kvinnebedrifter, skriver nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen i en melding.

Regjeringen har tatt initiativ til at Innovasjon Norge skal etablere et program for innovasjon og entreprenørskap blant kvinner.

Mange søkte
Ti millioner kroner ble satt av til GRO-programmet i fjor, og nærings- og handelsministeren øremerker nå ytterligere åtte millioner kroner for i år.

I fjor kom det inn 119 søknader om støtte fra dette programmet. Det ble tildelt støtte til enkeltbedrifter og regionale tiltak som handler om kompetanseheving, nettverkt og synliggjøring.

Sliter mer enn menn
Innovasjon Norge forvalter GRO-programmet. Selskapet forvalter også finansielle virkemidler som etablererstipend, bedriftsutviklingstilskudd og lån. Disse er åpne for alle, uavhengig av kjønn, men kvinner er en prioritert målgruppe.

- Undersøkelser viser at kvinnelige gründere sliter oftere enn mannlige med å få til vekst og internasjonalisering av sine bedrifter. Derfor lanserte regjeringen GRO-programmet, skriver Andersen i meldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.