NA24.no

Millionfest etter gullene

Sist oppdatert:
Håndballandslagene fikk 78 prosent lønnsvekst.

Fjoråret ble et fantastisk år for norsk håndball - både sportslig og økonomisk. Kvinnene spilte inn to gull, mens herrelandslaget kom på 6. plass i EM på hjemmebane.

Sjekk ut NA24 Propagandas nye medieguide

Det er herrenes beste resultat i moderne tid. Men det koster. Håndballforbundet måtte ut med 8,2 millioner i spillerhonorarer og bonuser til landslagene, mot 4,6 millioner i 2007. Det viser det ferske 2008-regnskapet.

- Det blir jo en del når vi tar gull. I tillegg sikrer gullmedaljene i OL og EM nye mesterskap, og dette blir det også bonuser av, sier håndballpresident Arne Sverre Modahl til NA24 Propaganda.

33,1 EM-millioner
Etter fem år som president og til sammen ti år i styret i Håndballforbundet, går han nå snart av. Og legger frem svært hyggelige tall på avskjedstinget i april. Herre-EM på hjemmebane i januar i fjor bidro til at omsetningen økte fra 93,8 til 140,6 millioner, mens overskuddet endte på 6,1 millioner.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

EM alene omsatte for 33,1 millioner og ga et overskudd på 5,6 millioner. Mesterparten av dette ble utbetalt til arrangørene, håndballregionene. Forbundet selv sto ved årsskiftet med til sammen 60,5 millioner i egenkapital.

- Vi er jo tilfreds med at vi greier å ha en egenkapital til disposisjon som gjør at vi har en trygg økonomi, kommenterer Modahl.

Forbundets sterke økonomiske situasjon gjør at man nå planlegger å investere mer i blant annet topphåndballen, i talentarbeidet og på dommerrekruttering.

Flyttet pengene til banken
Men det er heller ikke gratis å ha mye penger i tøffe tider. Asbjørn Henriksens Fond til Håndballidrettens fremme fikk redusert kapitalen fra 31,1 til 28,4 millioner i fjor. Mesteparten består av et urealisert tap hos Skagenfondene på 1,8 millioner.

20,8 millioner som fondet hadde plassert i obligasjonsfond ble imidlertid flyttet inn på bankkonto i fjor høst.

- Der var vi årvåkne, og er godt fornøyd med det. Ellers hadde risikoen blitt større.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere