Millioninntekter for Jan Thomas

SORG: Jan Thomas mistet brått sin mor før helgen.

SORG: Jan Thomas mistet brått sin mor før helgen. Foto: (PAul Weaver/Side2)

- Vi har ryddet opp i antall ansatte.

27.08.13 09:03

Med brask og bram åpnet Jan Thomas Mørch Husby sin egen skjønnhetssalong i hovedstaden i 2008.

Med sine erfaringer fra USA ønsket han å bringe et lite stykke Hollywood til Oslo, og kjendisene sto nærmest i kø for å få en overhaling av den mye omtalte stylisten. Dette ga penger i kassen til kjendisen, og selskapet har hatt en jevn omsetningsøkning de siste årene.

I fjor gikk det imidlertid litt nedover for Jan Thomas Studio - men ikke mye.

- Ryddet opp i antall ansatte
Ifølge årsregnskapet hadde salongen inntekter på i underkant av 8 millioner kroner i 2012, som er ned fra i overkant av 8,1 millioner kroner i 2011.

Foto: Paul Weaver

Driftsresultatet er derimot mye mer hyggelig lesning enn i fjor. Det endte i år på i overkant av 650.000 kroner, som er opp fra knappe 340.000 kroner året før. Årsresultatet endte på i underkant av 570.000 kroner, som er opp fra i overkant av 320.000 kroner året før.

- Vi har ryddet opp i antall ansatte, samt byttet fokus, sier Christopher Mørch Husby, daglig leder av Jan Thomas Studio, til Nettavisen NA24.

Den daglige lederen, som for øvrig også er Jan Thomas' ektemann, utdyper.

- Vi reduserte antall ansatte i 2012, men disse har blitt erstattet igjen i år, og 2013 ser ut til å bli et veldig fint år.

Mørch Husby kan imidlertid ikke gå noe videre inn på hva han legger i at salongen har byttet fokus.

- Det er hemmelig, men vi prøver å ta Jan Thomas til nye høyder ved å gjøre ting utenfor selve salongdriften, sier han.

- Hvordan ser 2013 ut for selskapet så langt?

- Det ser veldig bra ut, og vi er veldig positive, svarer han.

Medieomtale
Jan Thomas AS ble opprettet i 2007, men det var først i mars 2008 at Hollywood-stylisten åpnet sitt studio.

Salongen, som ligger et steinkast fra Slottet, frekventeres jevnlig av kjendiser og Jan Thomas’ kjendisstatus har høstet selskapet mye medieomtale - både av den positive og negative sorten.

I 2009, for eksempel, ble Jan Thomas Studio begjært konkurs av den tidligere daglige lederen Tommy Dølplad. Han mente stylisten skylte har 8.000 kroner i lønn, og saken fikk massiv dekning i mediene. Som kjent holder salongen fortsatt dørene åpne.

Tjente 3, 6 millioner kroner på konsulentoppdrag
Til tross for at det går bra med salongdriften, går det noe nedover med inntektene Jan Thomas og ektemannen tilegner seg via ulike oppdrag.

I 2012 hadde selskapet JTC AS inntekter på i overkant av 3,6 millioner kroner, er dette en nedgang på 26,5 prosent sammenlignet med året før. I 2011 omsatte nemlig selskapet for nærmere 4,9 millioner kroner.

Driftsresultatet endte i fjor på i overkant av 550.000 kroner, som er ned fra i overkant av 1,46 millioner kroner året før. Heller ikke resultatet er hyggelig lesning, det endte nemlig på knappe 376.000 kroner, som er ned fra drøye 1 millioner kroner året før.

Selskapet har, til tross for den nedadgående inntekstutviklingen, tatt ut utbytte på 200.000 kroner i 2012. Dette er langt mindre enn det som ble hentet ut året før, da ble det nemlig tatt ut nærmere 1.1 millioner kroner.

Nettavisen NA24 omtalte, i en tidligere artikkel, JTC AS sine regnskapstall som Jan Thomas AS (Jan Thomas Studio) sine tall. Vi beklager denne feilen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.