*Nettavisen* Økonomi.

Millionkontrakt i Kina

Foto: (Thinkstock)

- Vi var fem til seks ganger dyrere enn billigste konkurrent.

Borgestad Industries har via datterselskapet Borgestad Fabrikker mottatt en stor ordre på ildfaste materialer fra Qinghai Salt Lake Magnesium Industry for bygging av en magnesiumfabrikk i Kina.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Verdien av ordren er i størrelsesorden 40 til 50 millioner kroner og er den største ordren i Borgestads historie. Spesialproduktene vil bli produsert ved konsernets fabrikk i Bjuv i Sør-Sverige, og leveransen starter i januar 2013 og vil pågå i rundt et år fremover. Denne store ordren vil sikre arbeidsplassene i Höganäs Bjuf.

- Dette er stort

- Dette er stort. vi var fem til seks ganger dyrere enn billigste konkurrent, men vi har en teknologi som ingen andre har i verden, sier konsernsjef Egil Friestad i Borgestad til NA24.

- Magnesiumproduksjon er en kostnadskrevende prosess, og en produksjonsstans er svært kostbar. Da de kinesiske eierne evaluert ulike leverandøralternativer, valgte de å bestille den ildfaste foring fra Borgestad Fabrikker, fordi dette ble oppfattet som den beste måten å oppnå en sikker og kostnadseffektiv drift. Selskapet vil også være tilsted og bistå med å sikre at installasjonen blir riktig utført, sier Friestad.

Ordren er den største i Borgestad Industries historie og et spennende innpass på det enorme kinesiske markedet.

3.200 kilometers frakt

- Etter 10 måneder med forhandlinger, er vi selvsagt meget tilfreds med å ha inngått denne avtalen som bidrar til å styrke vår ordrebok og resultatkraft vesentlig, sier Friestad.

Fabrikken skal ligge i Tibet, 3.200 kilometer unna nærmeste havn på 2.800 meters høyde.

- Det vil være utfordrende. 320 mil er langt, og det er ikke noe jernbane der, så det blir langs veien, sier Friestad.

Borgestad Industries er en ledende global leverandør av ildfaste produkter og løsninger med sement-, stål-, ferrolegering-, magnesium- og aluminiumsindustrien som dominerende kundegrupper. Borgestad Fabrikker har i mange år utviklet unike teknologiske løsninger i samarbeid med Hydro og Elkem for å optimalisere driften i smelteverksindustrien.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.