*Nettavisen* Økonomi.

Millionoppdrag til Odim

Foto: Bjørn Sigurdsøn (SCANPIX)

Skal levere offshoreutstyr for millioner.

19.12.08 11:02

Odim, som er store på blant annet utvikling og produksjon av håndteringsutstyr for offshorebransjen har sikret nye kontrakter til en verdi av 38 millioner kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Leveringen omfatter blant annet to ODIM AHF til K-line som bygges ved STX Norway Offshore (Langsten), og en ODIM LARS til en internasjonal subsea kunde. Systemene skal leveres fra slutten av 2009 og innen utgangen av 2010.

ODIM AHF (Anchor Handling Frame) er en løsning som forenkler, effektiviserer og øker sikkerheten ved arbeid på bakdekket til et ankerhåndteringsfartøy. Blant annet reduserer ODIM AHF maksimumsbelasningen på ankerhåndteringsvinsjen med mer enn 50 prosent når rigganker skal trekkes over hekkrullen.

- Oljeselskapene stiller nye og strengere krav til sikkerhet. Dette tvinger frem nye håndteringsløsninger hvor de mest farefylte oppgavene kan fjernstyres og automatiseres. ODIM var tidlig ute med slike løsninger, og med 17 solgte ODIM AHF har vi etablert en industristandard på moderne ankerhånderings fartøy, sier Jon Olav Kopperstad, direktør for Offshore Supply i ODIM.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.