*Nettavisen* Økonomi.

Millionrush til Scana

Datter skal levere propeller og annet skipsutstyr.

Scana Volda skal levere propeller, gir og fjernstyring til to ankerhåndteringsskip som skal bygges ved et av Aker Yards verft i Vietnam.

NA24 - din næringslivsavis

Det er rederiet Aker Dof Supply som har gitt Aker Yards oppdraget, og total verdi på ordren er 45 millioner kroner. Levering skal finne sted i tredje kvartal 2010.

I tillegg har Damen Bergum Shipyard i Nederland lagt inn en bestilling på propeller, gir og fjernstyring til fire tankskip av typen Damen Tanker 8000.

- Propellanlegget er av en type som har innebygget en sikkerhetsløsning i tilfelle feil med hovedsystemet. Dette er et system som er spesielt utviklet for båter der det er spesielle krav i forhold til sikkerhet for fartøy og miljø, opplyser selskapet i en børsmelding.

Ordreverdien er på 22 millioner kroner med levering i perioden mellom mars 2010 til mars 2011.

- Scana Volda fokuserer på avanserte fremdriftssystem for kunder som stiller spesielt høye krav. Begge ordrene er strategisk viktige for Scana og er et bevis på at Scana Volda er godt etablert inne i den mer avanserte og teknisk krevende delen av markedet, sier konsernsjef Rolf Roverud i Scana Industrier.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.