NA24.no

Petter Andreas Poppe i Poppe og co.
Petter Andreas Poppe i Poppe og co. (Foto: Jan Christian Grandre/TV 2 Nettavisen)

Millionsmell for kjendismegler

Sist oppdatert:
Petter A. Poppe må betale én million etter at han tapte saken mot sin tidligere arbeidsgiver i Høyesterett.

I juni i fjor kom Borgarting lagmannsrett til samme konklusjon, men Poppe valgte å anke saken videre til Høyesterett. Han vant første runde i tingretten våren 2004.

- Jeg er overrasket over resultatet, sier kjendismegleren til Dagens Næringsliv.

Advokatene Sem & Johnsen saksøkte Poppe for kontraktsbrudd, etter at han gikk til konkurrenten Aktiv Eiendomsmegling sommeren 2002.

I utgangspunktet ville Sem & Johnsen ha 18,6 millioner kroner i erstatning. Dette ble senere redusert til to millioner kroner.

Høyesterett konkluderte med at Poppe var forpliktet til å jobbe for Sem & Johnsen lenger enn til tidspunktet da han forlot selskapet. Retten mener under tvil at en bindingstid på fire år som motytelser for aksjer ikke er urimelig i et arbeidsforhold, så fremt avtalen er inngått med juridisk bistand.

Men seieren kommer ikke gratis for Sem & Johnsen. Advokatene må betale feriepenger og refundert skatt til Poppe, i tillegg til egne saksomkostninger. De må også kjøpe tilbake Poppes aksjer i eiendomsselskapet. Ifølge Poppe vil aksjene gi en regning på rundt to millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere