NA24.no

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

Millionsmell på Lerkendal

Sist oppdatert:
Gikk 5,2 millioner i minus fordi RBK ikke spilte i Mesterligaen.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Lerkendal Stadion, som er verdsatt til vel 269 milioner kroner, har Rosenborg BK som største eier med 55 prosent av aksjene. Fjorårets mesterliga-fiasko har foruten tapte inntekter for klubben, også kostet skjorta for klubbens hjemmearena, melder nettstedet ABC.

NA24 - din næringslivsavi

- Det forsvinner fem seks millioner uten mesterligaspill, men vi håper å komme med igjen til høsten, sier styreleder Klaus Berg til ABC Nyheter. I fjor gikk selskapet nesten en million i pluss.

Lerkendal har foruten fotballspilling til formål å leie ut banen til diverse arrangementer. Fjorårets a-ha-konsert ga ikke mer enn 275 000 kroner i kassa, mens årets happening, konserten med legenden Ozzy Osbourn, visstnok skal gå langt bedre.

Lerkendals inntekter sank fra 32,2 millioner kroner i 2005 til 29 millioner i fjor.

- Vi er ikke bekymret, og har en del kroner på konto, ler Berg, ifølge ABC.

Rosenborgs hjemmearena håper på å få kunstgress i nær fremtid, og at dette kan bidra til å øke selskapets inntekter. Tak på hele arenaen vil gi en kapasitetsøkning på opptil 25.000. Men om ikke selskapets resultat er dårlig nok fra før, kan kunstgresskjøpet komme til å koste Lerkendal dyrt. Prislappen kan fort komme opp i hundre millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere