Millionsøksmål etter tyveri

Fire utbrytere fra Acta er funnet skyldig i å ha tatt med seg og brukt selskapets kundelister.

07.12.11 14:04

Acta har dermed gått seirende ut i rettssaken mot fire tidligere ansatte. Nå vurderer rådgivningsselskapet millionsøksmål.

Eidsivating Lagmannsrett har stadfestet kjennelsen fra Nedre Romerike Tingrett om at Thomas Andre Kokkim, Glenn Andre Sundhagen, Torstein Wollner og Bendik Wanvik urettmessig tok med seg og brukte kundelister fra Acta.

- Tyveri
- Dette er et tyveri. De har systematisk ringt Acta-kunder siden de sluttet, sier administrerende direktør Simen Mørdre i Acta til TV 2 Nettavisen.

Tingrettens kjennelse mot utbryterne, fra september i fjor, blir dermed i hovedsak stående, ifølge Acta.

- Lagmannsrettens kjennelse bekrefter vårt standpunkt: Nemlig at utbryterne har brutt avtalene de har inngått med Acta. Det betyr blant annet at utbryterne ikke får kontakte Actas kunder slik de har gjort etter at de hoppet av, sier administrerende direktør Simen Mørdre i Acta.

«Firerbanden»
«Firerbanden», som de blir kalt i Acta, har brutt konkurranseklausulene ved urettmessig å ta med seg, og benytte seg av Actas kundelister i stort omfang. De fire tidligere ansatte tok med seg Actas kundelister, og har aktivt benyttet disse i oppbyggingen av konkurrenten Verdispar.

- Det er ingen tvil om at vi indirekte har tapt penger på dem. Vi vurder nå rettslige skritt for å dekke tapet, sier Mørdre.

Mørdre vil ikke stadfeste hvor mye, bortsett fra at det er snakk om mye penger.

Acta begjærte i fjor midlertidige forføyninger mot de fire om at de i en begrenset tidsperiode skulle forbys å tilby eller utføre tjenester for Acta sine kunder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.