*Nettavisen* Økonomi.

Millionsøksmål mot Thon etter lammelse

Olav Thon Foto: Poppe, Cornelius (Scanpix)

Cecilie Hassum brakk ryggen på utested. Nå krever hun millionerstatning fra Olav Thon.

Ulykken inntraff for to år siden, da Cecilie Hassum (28) var på Queens Pub i Brugata.

En markise på 75 kilo falt ned og traff ryggen til Hassum. Det førte til at sykepleieren ble lam fra livet og ned.

Granskningen av uhellet slo fast at skruene som skulle holde markisen var for korte, skriver Dagens Næringsliv. Sintef Byggforsk kom fram til at kapasiteten for uttrekk av skruene var overskredet mer enn syv ganger.

Nå krangler eierne av utestedet og gårdeier Olav Thon om hvem som har skylden. Cecilie Hassum stevner nå begge for retten for å sikre seg erstatning.

- Det er forferdelig at ingen tar ansvar. Pubeierne og eier av bygget krangler seg imellom, og jeg sitter igjen som svarteper. Det er penger jeg skal leve for resten av livet, sier Hassum til Dagens Næringsliv, samtidig som hun forteller at ingen penger kan rette opp hennes tap.

Bareier Ahmed Yar i Fida og Yar Gruppe as tilkjennegir seg ikke noe ansvar for ulykken. Gårdeier og milliarder Olav Thon erkjenner ikke skyld i saken, men vurderer likevel å betale erstatning.

- Den markisen ble satt opp uten gårdsselskapets kjennskap eller tillatelse. Tatt i betraktning at det gjelder en som har blitt kvestet for livet, så tror jeg at jeg kommer til å betale, sier Thon til DN.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag