Gå til sidens hovedinnhold

Millionsuksess for Try

«Misbrukt reklamemann» henter ut fire millioner i utbytte.

Try Reklamebyrå leverte nok et svært godt økonomisk år i fjor og betaler ut mer enn 16 millioner kroner i utbytte.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Mest går til Try som sitter på 24 prosent av aksjene i selskapet. Men også avtroppende administrerende direktør Harald Strømme får god uttelling for et godt driftsår. Try har den siste tiden vært mye i nyhetene etter at forbruksforsker Runar Døving skrev et debattinnlegg til Dagbladet i Trys navn.

1,6 millioner til TVNorge-sjef
Harald Strømme overtar ledelsen i TVNorge i april og får med seg en god «sluttpakke» fra sin nåværende arbeidsgiver. Strømme eier 10 prosent av aksjene i TRY AS og får med seg 1,6 millioner kroner i utbytte for 2008. Det er tidligere kjent at Strømme må selge aksjene sine i TRY AS når han begynner i sin nye jobb. Målt ut fra fjorårets resultater bør Strømme kunne få en god pris for aksjeposten sin.

Konsernregnskapet til TRY AS viser at selskapet omsatte for 190 millioner kroner og fikk et driftsresultat på 23 millioner kroner. Selskapet har en egenkapital på drøye ti millioner kroner og har ikke gjeld til kredittinstitusjoner.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Kreativ belønning
Også kreatørene i TRY nyter godt av det solide utbyttet i TRY AS. Mest går til medgründer Einar Fjøsne som sitter med 14 prosent av aksjene i selskapet og kan vente seg 2,3 millioner utbyttekroner inn på konto.

Også kreatørene Petter Bryde, Torbjørn Ruud, Øystein Halvorsen og Jørgen Bøhle Bakke får betalt for sitt eierskap. Bryde og Ruud kan begge vente seg utbytte på 700.000 kroner, mens Halvorsen får en halv million og Bøhle Bakke drøyt 160.000 kroner.

Tre av aksjonærene i nettselskapet APT, som nå er majoritetseid av TRY AS, får utbetalt 1.140.000 kroner hver. De to TRY-rådgiverne Morten Polmar og Eivind Moe får hver 30.000 mer.

Den minste aksjonæren i TRY er forfatteren Roy Jacobsen. Jacobsen figurerer i disse dager i en reklamekampanje for Telenor som reklamebyrået Dinamo står bak. Han eier 550 aksjer i TRY AS og kan vente seg 116.000 kroner inn på konto.

Styret i selskapet skriver at de «er fornøyd med de oppnådde resultater» og at de anser fremtidsutsiktene for konsernet «som gode».

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken