NA24.no

Milliontap for Deli de Luca

Storkiosk-kjeden tapte hele egenkapitalen i fjor.

Deli de Luca fikk et tap på hele 12,9 millioner kroner etter skatt i fjor, mot et tap på 1,29 millioner kroner året før. Det fremgår av årsregnskapet selskapet har levert til Brønnøysundregistrene.

NA24 - din næringslivsavis

Omsetningen steg til 99,5 millioner kroner, fra 95,2 millioner kroner året før. Driftsresultatet endte med et underskudd på 13 millioner kroner mot et overskudd på 1,55 millioner kroner i 2007. Som følge av tapet er hele egenkapitalen borte. Men selskapet forutsetter videre drift.

Deli de Luca eies av C-Store Holding, som igjen er eid 65 prosent av Norgesgruppen, og inngår i matvaregigantens konsernregnskap.

- Selskapet arbeider med omstrukturering av virksomheten for å bedre lønnsomheten i selskapet. Selskapet har langsiktige planer som tilsier økt lønnsomhet, skriver styret i årsberetningen.

Svikten i vekst og resultat forklarer Deli de Luca med de turbulente økonomiske tidene som kom i fjor.

- Økt økonomisk usikkerhet blant kundene har medført en endring i handlemønsteret til kundemassen. Markedsutviklingen preger selskapets resultater for 2008 og man har ikke oppnådd ønsket vekst, slår årsrapporten fast og melder videre om at ulønnsomme utsalg er avhendet og at man har tatt en større avsetning i forbindelse med dette.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere