NA24.no

Milosevic er død

Sist oppdatert:
Serbias tidligere president Slobodan Milosevic (64) er død.

Radiokanalen B-92 i Beograd meldte litt etter klokken 13 lørdag at den tidligere dikatoren var funnet død på sin celle i Haag i Nederland. Serbiske myndigheter og FN bekrefter nå dødsfallet.

LES OGSÅ:Støre: - Beklagelig dødsfall

Folkemord
Milosevic var tiltalt for folkemord, forbrytelser mot menneskeheten og krigsforbrytelser i Kroatia, Bosnia og Kosovo.

Han ble funnet i sengen på cellen sin i FN-fengselet der han satt i varetekt. Ifølge AP har en talsmann for FN sagt at alt tyder på at Milosevic døde av naturlige årsaker.

  • Diskuter saken her

Det vil likevel bli gjennomført en obduksjon for å ta rede på nøyaktig hva dødsårsaken var. Man vil også undersøke kroppen for giftstoffer av alle slag.

- Vakten ga umiddelbart beskjed til den vakthavende ved fengselet, og legen som var på vakt. Det var legen som bekreftet at Milosevic var død, heter det i en pressemelding fra FN.

66 brudd
Milosevic har vært tiltalt siden februar 2002. Han var tiltalt for 66 forskjellige brudd på internasjonal lov, deriblant etnisk rensing i Kroatia, Bosnia og Kosovo. I det siste har rettsforhandlingene lidd under stadige avbrudd på grunn av Milosevics dårlige helse.

Meldingen om hans død kommer bare en uke etter at «stjernevitnet» mot Milosevic, Milan Babic, ble funnet død på sin celle i det samme fengselet etter å ha begått selvmord. Babic sonet en 13 år lang fengselsstraff.

Thorvald Stoltenberg, som var fredsmekler på Balkan på 1990-tallet, tror dødsfallet kan gjøre situasjonen i området lettere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere