*Nettavisen* Økonomi.

Mina Gerhardsen ny generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen

FOLKEHELSE-GENERAL: Tidligere generalsekretær i Actis, Mina Gerhardsen, har nå fått ny jobb. Foto: Gorm Kallestad (NTB Scanpix)

Den tidligere arbeiderpartipolitikeren blir sjef i Nasjonalforeningen for folkehelse.

25.01.19 12:23

Foreningen er kjent for å kjempe for høyere avgifter på tobakk, og restriktiv alkoholpolitikk.

– Jeg gleder meg veldig til å få lov til å jobbe sammen med de mange frivillige og ansatte i Nasjonalforeningen for folkehelsen. Nasjonalforeningen har en lang og stolt historie og et viktig samfunnsoppdrag, sier Mina Gerhardsen i en pressemelding.

Tidligere Ap-politiker

Gerhardsen har bakgrunn som journalist, informasjonsarbeider og tidligere vært statssekretær ved Statsministerens kontor og jobbet i Kulturdepartementet under Jens Stoltenbergs andre regjering.

Som generalsekretær ønsker hun fokus på konsekvensene av at nordmenn lever stadig lengre.

– Nordmenn lever stadig lengre. Det er et gode, men betyr og økt risiko for dårlig helse og ensomhet blant våre eldste. Antallet som får demens er også økende. Vi vil trenge økt satsing på kunnskap og utbygging av helsetilbud for å møte dette, men mobilisering av frivillige vil også være en viktig del av løsningen, sier hun.

Ikke redd for debatt

Gerhardsen er ikke redd for debatt, og har tidligere kommet med utsagn som har satt sinnene i kok i norsk rusdebatt.

Magasinet NATT&DAG kåret Gerhardsen til «årets verste stemme» i 2016. Hun ble anklaget for å ikke være interessert i kunnskap på rusfeltet, og mente hun bidro til de steile frontene mellom dem som er for legalisering av narkotika, og de som er for å føre en restriktiv narkotikapolitikk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.