NA24.no

Mindre funn ved Granefeltet

Norsk Hydro har gjort et mindre oljefunn sørvest av Granefeltet.

Det går frem av en melding fra Oljedirektoratet i forbindelse med at boringen av letebrønn 25/11-24 er ferdig.

NA24 - din næringslivsavis

Det er Norsk Hydro Produksjon AS som operatør for utvinningstillatelse 169 i blokk 25/11 som har stått for leteboringen. Dette er den 10. letebrønnen i utvinningstillatelse 169.

Det primære målet for brønnen var å undersøke potensialet for olje i et prospekt av tertiær alder kalt Midway, lokalisert sørvest for Granefeltet i Nordsjøen. Et sekundært mål var å undersøke potensialet for olje i den underliggende jura-lagrekken.

Undersøkelsesbrønn 25/11-24 ble boret til et totalt dyp på 2091 meter under havoverflaten og avsluttet i bergarter av jura alder.

Det ble gjort et mindre oljefunn i sandsteiner av jura alder. Størrelsen på funnet vil bli videre vurdert. Ubetydelige volumer hydrokarboner ble påtruffet i tertiær.

Brønnen blir nå permanent plugget og forlatt.

Brønnen ble boret av den halvt nedsenkbare boreinnretningen Transocean Winner på 114 meters vanndyp. Transocean Winner vil nå bore en undersøkelsesbrønn i utvinningstillatelse 090 nær Framfeltet i Nordsjøen, der Norsk Hydro også er operatør.

Hydro har 45 prosent eierandel i lisensen, mens Petoro sitter med 30 prosent, ExxonMobil 13 prosent og Statoil 12 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere