Mindre i Nordsjøen

Foto: Erlend Aas (Scanpix)

Norge er ikke hva det var for Aker Kværner.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Norges ledende oljeserviceleverandør, Aker Kværner, holdt presentasjon på den mye omtalte konferansen til Pareto onsdag. Selskapet er blitt mindre knyttet opp mot Kjell Inge Røkke etter at han solgte seg ned.

NA24 - din næringslivsavis

På konferansen var Aker Kværner-sjef Martinius Brandal klar i hva som er hovedprioriteten for selskapet fremover. Det er å levere selskapets store ordrebok på 61 milliarder kroner til rett tid og med riktig margin.

Aker Kværner har en solid ordrebok som man ønsker å leve godt av fremover, sa Brandal til de mange tilhørerne på konferansen.

Glad i Kina
Nye kontrakter til selskapet skal komme særlig fra de mellomstore selskapene i olje- og offshoreindustrien. Toppligaen i oljeindustrien er ikke like aktive som de mellomstore konkurrentene, mente Brandal.

Særlig på den kinesiske kontinentalsektoren venter Aker Kværner at de skal hente en rekke spennende prosjekter. En ny kontrakt har nemlig fått opp optimismen hos Brandal.

Mindre Norge
Ellers kom det frem på presentasjonen onsdag at Aker Kværner har fokus på å vokse ute i energiområdet.

Nordsjøens andel av selskapets omsetning viser også at det er ute veksten kommer. I 2002 kom 40 prosent av Aker Kværners omsetning fra Nordsjøen. I 2005 var tallet 35 prosent. I år mener Brandal at Aker Kværners vil hente under 35 prosent av omsetningen fra Nordsjøen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag