NA24.no

Mindre interesse for cupfinalen

VANT: Moldes Etzaz Hussain løfter pokalen foran supporterne under gullfeiringen i Molde søndag kveld.
VANT: Moldes Etzaz Hussain løfter pokalen foran supporterne under gullfeiringen i Molde søndag kveld. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Men Molde tok rotta på Odd, Carlsen og Northug.

Molde og Odd møtes i årets cupfinale. Kampen ble spilt på Ullevaal stadion søndag.

Nesten 670.000 seere på NRK1 var vitne til at Molde ble seriemestre. Seertallene viser er liten nedgang sammenlignet med tidligere år.

– Seertallene på cupfinalen varierer mye med hvilke lag som spiller. Man vil nok ha de sportsinteresserte som alltid ser cupfinalen, litt uavhengig av hvem som spiller. På den andre siden vil du ha de som ser «laget sitt», eller laget fra området man kommer fra, sier TV-ekspert Per Christian Strand Teslo i Carat til Nettavisen.

Flere ville se Brann

På samme tid i 2013 var det Molde og Rosenborg som møttes i finalen. Den kampen trakk 750.000 seere.

– At man ser en nedgang i år er det ingen dramatikk i. Molde og Skien er ikke blant de største byene i Norge og de vil følgelig ha litt mindre oppslutning rundt kampene sine enn om det for eksempel er Brann – Rosenborg som spiller. Generelt ser man at Brann og Rosenborg er de som trekker flest seere. Eksempelvis så 249 000 tippeligakvalikken mellom Brann og Mjøndalen i søndag, fortsetter Teslo.

Brann mot Aalesund er det foreløpige høydepunktet i cupfinalen de siste årene. Kampen hadde 835.000 seere i 2011.

Likevel, Moldes seiersmarsj mot Odd var mest sette sportsbegivenhet i helgen.

Solid sportshelg

Som oppladning til cupfinalen fikk mange med seg Petter Northugs sprintseier i langrenn på Beitostølen. Det var helgens best besøkte vintersportsøvelse med 550.000 seere i snitt.

Sjakkongen Carlsens vei mot triumf ble en liten stund forstyrret av nettopp NM-kampen på Ullevaal. Men da kampen ble flyttet over på hovedkanalen NRK1, og Carlsen nærmet seg seier, økte populariteten.

– Det siste partiet samlet 347.000 i gjennomsnitt, men var oppe i nesten 600.000 på slutten. På NRK1 var det i snitt 542.000 seere, forteller analysesjef Kristian Tolonen til NTB.

– Det har vært litt av en sportshelg på NRK. Ganske variert med grønt gress, svarte og hvite felt og god, gammel, norsk vinter, sier han.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere