NA24.no

Mindre netthandel i desember enn ventet

Fram til helgen før julaften hadde nordmenn handlet på nett for 2,9 milliarder kroner. Det er langt mindre enn ventet.

I en spørreundersøkelse i november svarte norske forbrukere at de regnet med å netthandle julegaver for 4, 8 milliarder kroner, men tallenes tale viser en helt annen virkelighet, skriver Dagens Næringsliv.

Den norske kronen gikk kraftig ned i verdi, og nettkjøp fra utlandet ble dermed 20 prosent dyrere i desember. Om det er dette som er årsaken, er vanskelig å si:

– Vi har ikke egne prognoser for netthandel av gaver fra utlandet. Dermed kan vi dessverre ikke si i hvilken grad gavekjøp på nett fra utlandet, eventuelt er blitt påvirket av svekket krone, opplyser utviklingssjef for e-handel i PostNord, Kristin Anfindsen til avisen.

Spørreundersøkelsen foretatt av PostNord viser at 46 prosent av norske forbrukere har handlet julegaver på nett i år, for i gjennomsnitt 1.773 kroner. De mest populære nettgavene er bøker, klær, sko og elektronikk.

Posten Norge opplyser at de ikke har registrert noen tilbakegang på netthandel fra utlandet, sammenlignet med fjoråret. Tvert imot viser anslag at netthandelen fra norske og utenlandske selskaper har økt med rundt 20 prosent fra desember i fjor til samme måned i år. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere