NA24.no

Mindre risiko i Asia

Kim Jong Il sender asiatiske aksjer til nye høyder.

For femte dag på rad var det oppgang i Asia natt til onsdag norsk tid.

NA24 - din næringslivsavis

Morgan Stanleys Asia indeks steg 0,3 prosent til 156,03, og har dermed steget 3,4 prosent de siste fem dagene. Indeksene steg i alle markeder, utenom Singapore, Kina, Australia og Filippinene.

Nordkoreansk lettelse
Kinas statsstyrte nyhetsbyrå rapporterte at Nord-Koreas leder, Kim Jong Il, har signalisert til Kinas utenriksminister at de tenker å legge ned landets atomprogram.

- Det er et betydningsfullt pluss for regionen på lang sikt, siden en geopolitisk risiko avtar, sier Dong Hyuk, en forvalter i Korea Investment Trust Management i Seoul, til Bloomberg News.

- Det koreanske markedet vil nyte godt av dette direkte, ettersom utenlandske investorer kan komme til å bli mer positive.

Den sørkoreanske Kospi-indeksen steg 1,82 prosent til ny toppnotering, trukket av Samsung Electronics som steg 1,4 prosent.

Mindre gjeld i Japan
I Japan var det nok en gang relativt flatt. Nikkei 225 la på seg 0,1 prosent. Helt kjedelig var det likevel ikke. Spillgiganten Nintendo, som i disse dager gjør stor suksess med sin Wii-konsoll, fikk en oppgradert analyse fra Credit Swiss og steg 1,8 prosent.

En grunn til at de store hoppene uteble i Japan er at Moody’s Investors Service, som vurderer land og selskaper ut ifra gjeldsgrad og soliditet, uttalte at de kan komme til å gi landet en bedre karakter. Øyriket har fra før en relativt dårlig en, da de sitter på verdens største offentlige gjeld, men myndighetene jobber med å redusere den.

En bedre karakter fra Moody’s gjør blant annet statsobligasjoner mer attraktive, og kan således trekke penger vekk fra aksjemarkedet.

Amerikanske markeder er stengt i dag, grunnet feiringen av frigjøringsdagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere