NA24.no

Mindre skeptisk til DNO

Analytiker Bjørn Inge Tønnesen tror nyheter rundt to brønner kan skape gode tradingmuligheter på kort sikt i DNO.

Den kjente DnB NOR Markets-analytikeren har lenge vært negativ til DNO og er det fortsatt, men ser nå kortsiktige triggere i aksjen.

Det er i forbindelse med at DNO legger frem resultat for første kvartal at analytikeren venter at det kan komme noe positive nyheter.

- Brønntesten på Tawke-1 vil etter vår oppfatning sannsynligvis kunne gi produksjon av olje til overflaten. Vi har tidligere antydet et nivå på 1.500 fat pr dag som nødvendig for å karakterisere testen som en suksess. I gjennomsnitt produserer irakiske brønner rundt 1.000 fat pr dag. Ledelsen uttalte nylig at det ville ta noen uker før testene var fullført. Vi venter at de vil samle inn data fra alle 5 boresoner før resultatene offentliggjøres, står det i en rapport fra DnB NOR Markets.

Risikoen ligger hovedsakelig i størrelsen på reservoiret og evne til å ”gi fra seg” oljen. Dette er også grunnen til at den neste brønnen, Tawke-2, er en avgrensingsbrønn.

- DNO-aksjen vil antagelig kunne skyte i været på positive testresultater ettersom spekulasjoner rundt størrelsen kan vedvare i lang tid fremover, står det i analysen.

Den andre store triggeren for aksjen er Nabrajah-10 i Jemen. Her venter meglerhuset at det kan komme en skuffelse. Etter at de to foregående brønnene i samme område skuffet har selskapet nå behov for å vise til en suksess, eller i det minste å kunne vise til tilstrekkelig olje til å underbygge reservene og den planlagte produksjonsprofilen i Nabrajahfeltet.

- Vi kan imidlertid heller ikke utelukke en positiv overraskelse ettersom brønnen ligger nær opp mot den vellykkede Nabrajah-5 brønnen, skriver Tønnesen.

- Hvilket av de to punktene over som først vil bli kommunisert til markedet er vanskelig å forutse. I tillegg til disse mer teknisk relaterte nyhetene venter vi at politiske nyheter av både positiv og negativ karakter fortsatt vil prege kursutviklingen.

DnB NOR Markets venter at DNO vil legge frem et netto resultat på 84 millioner kroner. Letekostnadene for Jaguar og Hummer brønnene forventes å dra resultatet ned, også etter at man justerer for skattefordelen.

Oppsummering:

Anbefaling: Selg

Kursmål: 43 kroner pr. aksje (3 mnd)

Meglerhus: DnB NOR Markets

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere