Minibanken slukte penger på snedig vis

Minibanken i Sigurds gate.

Minibanken i Sigurds gate. Foto: Bjørn Jakobsen (Østlands-Posten)

Svindelforsøket i minibanken i sentrum ble avslørt av en mannlig kunde i helgen. Han gikk avgårde med både utstyret – og heldigvis sine egne penger.

10.11.14 19:38

Søndag skulle en mann ta ut penger fra minibanken til Larviksbanken i Sigurdsgate i Larvik sentrum, men da pengene skulle komme ut etter uttaket, dukket ingen sedler opp, skriver Østlands-Posten.

Mannen undersøkte åpningen der pengene skulle komme og merket av det var noe rart. Det endte med at kunden dro løs en metallist som var festet på med dobbeltsidig teip. Her var det en slags lomme og der fant også mannen pengene sine.

- Han pirket ut lista og tok både lista og pengene med seg – og det var bra, sier krimsjef ved Larvik politistasjon, Knut Vidar Vittersø.

Mannen la merke til at det sto menn som så ut til å være utenlandske rett i nærheten i den ellers folketomme gaten i søndagsstengte Larvik sentrum. Politiet mistenker at mennene sto bak svindelen i minibanken. Det er uklart om metallisten har stått på lenge og om de mistenkte har kjørt knepet på flere kunder.

- Hvis noen har hatt trøbbel med å få ut penger i helgen, så burde de kontakte banken og oss, oppfordrer Vittersø.

Svindelmetoden er ikke ukjent for politiet, som har erfart samme framgangsmåte tidligere. Den siste tiden er det imidlertid ikke meldt om slike svindelforsøk i distriktet.

Kunder som mener de er utsatt for svindelen kan kontakte politiet på 02800.

Les flere saker i Østlands-Posten


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.