Minibankene på vei opp

De fleste nettbankene og minibankene i landet har vært nede i dag, men er nå på vei opp.

09.05.06 16:41

(NA24): De fleste nettbankene i landet har vært nede i dag, blant annet hos Postbanken, DNB NOR, Sparebanken Vest, Skandiabanken og Storebrand. Årsaken er problemer hos den store datadriftsleverandøren EDB.

NA24 - din nye næringslivsavis

NA24 Stavanger skriver dessuten at minibankterminalene har hatt problemer.

Også i resten av Norge har minbankene hatt problemer. Nå lover dataleverandøren EDB at minibankene og nettbankene er på vei opp igjen.

På vei opp
Dataleverandøren EDB bekrefter overfor NA24 at de nå er i ferd med å løse problemet.

- Det som er situasjonen nå er at vi er på vei opp igjen. De første kundene kom opp for et par minutter siden, og vi sørger nå for at alle kommer opp, sier konserndirektør for kommunikasjon Geir Remman til NA24.

Han unnskylder problemene EDB har skapt for Bank-Norge og kundene.

- Vi har vært nede en drøy times tid, og det må vi selvfølgelig beklage, sier han til NA24.

Og han fortsetter:

- Vi kommer til å bruke tid på å kartlegge hva som har skjedd. Dette er et ganske omfattende og komplisert nettverk, men først fokuserer vi nå på å betjene kundene.

Drifter Bank-Norge
EDB drifter datamaskinene som store deler av Bank-Norge benytter. Selskapet har inngått driftsavtaler med bankene for sentraldrifting av datasystemene.

Kredittilsynet har tidligere vært ute å kritisert EDB for nedeproblemene ved nettbankene og minibankene. Etter det NA24 forstår skal det ha vært problemer hos EDB også i helgen.

Terminalene skal fungere
Bankens Betalingssentral (BBS) er også blitt berørt av problemene til EDB.

- Vi har problemer med forbindelsen til EDB og er dermed rammet, sier informasjons- og markedssjef Stein-Arne Tjore i BBS til NA24.

- Nettbankene vi levere er oppe, presiserer Informasjon og markedssjefen i BBS.

Blant de nettbankene som Tjore kommer på er Nordea som ved siste sjekk fungerte som normalt.

Tjore opplyser videre til NA24 at betalingsterminalene fungerer stor sett og de fleste betalingene går igjennom. Det kan bli problemer der det er større beløp.

- Litt avhengig av betalingsstedet skal de fleste betalingene gå igjennom, men ved store beløp kan det bli noen problemer, avslutter Tjore til NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag