NA24.no

Minner om fyllerør

Foto: Holm, Morten (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Professor eller ikke – du rapper vel ikke navnet til andre av den grunn.

(NA24-KOMMENTAR): Gudene må vite hva som har foregått da Runar Døving og Trond Blindheim klasket vannhoder og bestemte seg for å skrive debattinnlegg i Dagbladet i navnet til reklamemannen Kjetil Try. Førstnevnte er professor ved Markedshøyskolen i Oslo, sistnevnte er til overmål rektor ved samme institusjon. Knapt et sted å sende ungdommen til, spør du meg.

Døving innrømmer glatt at han og rektoren satt og diskuterte regjeringens krisepakker og fant ut at de skulle gjøre et stunt. Og skrev til Dagbladet debattinnlegget under tittelen «Reklamen vil redde oss». Og undertegnet med navnet Kjetil Try. Dagbladet gikk på limpinnen på grunn av dårlige sikkerhetsrutiner, og forsynte til og med debattinnlegget med et bilde av Try.

Vaneforbryter
Professoren har i ettertid innrømmet at han for vane å sende debattinnlegg hist og her under falskt navn. Og mener dessuten at Try bør tåle en slik spøk. Hvilket han selvsagt ikke bør gjøre.

Å stjele andres identitet er rett og slett en kriminell handling.

Døving viser til at ungdommen gjør dette «hele tiden» på You Tube og andre nettsteder. Slik snakker altså en professor for å veilede de kommende slekter i sunn fornuft rundt samfunnsdebatten. Rektor Blindheim ved samme skole er i det minste ærlig nok til å innrømme at han har hevnmotiver i sakens anledning. Try har nemlig i en middels kriminalroman brukt hans etternavn for å beskrive en vemmelig kriminalbetjent. Vannet er altså surt i andedammen.

«Men uansett motiver og dårlig oppførsel, kan jeg ikke fri meg fra tanken om at det hele minner mest om godt, gammeldags fyllerør.»

Grepet av spøken
Professoren – hvor lenge han nå måtte forbli det – syntes det var morsomt å late som om han hadde et ståsted på innsiden av reklamebransjen og at han ble grepet av spøken om å la Try kritisere sine egne. Døving skryter også av at han skrev artikkelen på et kvarter.

Han skulle nok latt være. Døving har hittil vært fast spaltist i Dagens Næringsliv. Der i gården har de tatt affære og sagt at det blir lenge til neste gang han er på trykk. Knapt noe savn, det heller.

Men uansett motiver og dårlig oppførsel, kan jeg ikke fri meg fra tanken om at det hele minner mest om godt, gammeldags fyllerør.

Dag Solberger frilansjournalist og spaltist i NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere