NA24.no

Minst 400 Statoil-ansatte mister jobben i Norge

Sist oppdatert:
Mellom 400 og 500 av tidligere varslede stillingskutt skal tas i Statoils forretningsområde Utvikling og produksjon (UPN) i Norge, skriver Stavanger Aftenblad.

Selskapet varslet i juni en ytterligere nedbemanning av 1.100 til 1.500 fast ansatte, og denne uka ble et forslag til nytt organisasjonskart lagt fram for grupper av de ansatte.

Der framgår det at 400-500 av dem som må gå, jobber i UPN, som er Statoils største forretningsområde med rundt 4.000 ansatte. Det er landanleggene i Norge, ikke offshorevirksomheten, som berøres. Nøyaktig hvor mange stillinger som kuttes, blir ikke klart før konsernledelsen har behandlet forslaget og blant annet sett hvor mange ansatte som søker sluttpakker.

Ifølge Aftenbladet foreligger det også forslag om hvor mange som må gå i det andre forretningsområdet som må ta store kutt, Teknologi, brønn og boring.

Ifølge DNB Markets har Statoil varslet nedbemanningskutt på mellom 4.500 og 4.900 stillinger som følge av lavere aktivitet i den norske oljenæringen etter oljeprisfallet siden i fjor. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere