NA24.no

Minus for Aftenbladet Multimedia

Nå skal det omorganiseres og effektiviseres.

Multimediesatsingen går i minus for Aftenbladet Multimedia, nå skal det omorganiseres og effektiviseres.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Fusjon ga omsetningshopp
Stavanger Aftenblad foretok en opprydding i selskapsstrukturen ved forrige årsskifte og slo sammen tre selskaper til Aftenbladet Multimedia .

TV Vest AS, Stavangerpuls og Radio Vest ble slått sammen til ett selskap fra 1.1.2007 og Aftenbladet.no kom til rett før sommeren.

Aftenbladet Multimedia omsatte for 73 millioner kroner og fikk et driftsresultat på minus 3,4 millioner kroner.

Den reelle omsetningsøkningen i selskapet var på 15 millioner. Regnskapene for de ulike virksomhetene i 2006 viser at de samlet omsatte for 58 millioner kroner. Tilsvarende resultat med denne proformaoppstillingen for 2006 viser et overskudd på nesten 12 millioner kroner.

Skal effektivisere
Aftenbladet Multimedia har ikke droppet radiosatsingen, men skriver i årsrapporten at de har valgt å droppe søknaden om FM-sendinger og bare sende som nettradio. TV-sendingene utvides til 6,5 timer som sendes i loop.

Selskapet har investert i nysatsinger som en egen energiseksjon og har også økt nyhetstrykket på nettet. Resultatet er en trafikkøkning på 43 prosent. Aftenbladet.no har nå over 200.000 unike brukere i uken, og selskapet skriver at de venter økte annonseinntekter på nett som følge av den økte trafikken.

Men for å oppnå plussresultater er det ifølge årsrapporten planlagt en omfattende omorganisering og effektivisering av redaksjon og markedsavdeling i samarbeid med morselskapet Stavanger Aftenblad ASA.

Aftenbladet Multimedia hadde i 2007 81 ansatte.

Vi gjør oppmerksom på at Stavanger Aftenblad eier 10 prosent av NA24.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere